arhitectura / arheologie
DE LA CASA PAUCESCU LA CASA ARHITECTILOR PDF Imprimare Email
Autor Rodica Pavel   
Miercuri, 05 Octombrie 2016 09:42

 

Directia a_Va_18_full

Istoricitate și funcționalitate

Construită în secolul al XIX-lea de către ministrul Paucescu, mai exact în anul 1884, casa Paucescu se află în vecinătatea Bibliotecii Centrale Universitare și a fostului Comitetului Central, nu departe de Muzeul Național de Artă si Ateneul Roman.

De-a lungul anilor casa și-a schimbat proprietarii, la fel și în perioada comunistă, când a funcționat ca sediu al Direcției V Securitate, oficial aparținând de BCU.

În timpul revoluției din decembrie 1989, casa Paucescu a suferit grave deteriorări fiind incendiată de proiectilele folosite la revoluție, la fel și alte câteva clădiri din jur precum Biblioteca Universitară și Muzeul Național de Artă fiind afectate. Spre deosebire de celelalte clădiri menționate, Casa Paucescu a fost cea mai afectată.

 
Arheologie si artă contemporană la Puglia, Italia PDF Imprimare Email
Autor Echipa ACS   
Marţi, 05 Aprilie 2016 16:11

Blindeyefactory EdoardoTresoldi Le-Basiliche 2016 09Cu ajutorul instituțiilor culturale responsabile de ocrotirea patrimoniului, artistul Edoardo Tresoldi a reușit să interpreteze imaginea bazilicii romanice din parcul arheologic Siponto.

Folosind fire metalice și surse de lumină, a creat, peste ruinele existente, o imagine fantomatică a bisericii, semănând cu o hologramă.

 
Casa Grigore Berindei PDF Imprimare Email
Autor Oana Marinache   
Marţi, 19 Martie 2013 18:58

copertaCercetare de arhivă a scos la lumină informații inedite despre un imobil datorat arhitectului Cristofi Cerchez (1872-195).


Realizată în 1911 pentru locotenent colonelul Grigore Berindei (1867-1952), situată pe str. Păcii (actuala Schitu Darvarii) la nr. 12, vila se înscrie în stilul neoromânesc și este un exemplu impunător mai ales prin volumetrie și decorație.

 

 
Mănăstirea Văcăreşti PDF Imprimare Email
Autor Anca Dina   
Marţi, 18 Ianuarie 2011 18:41

vacaresti_demolareUn monument dispărut, o poveste ce nu trebuie sa fie uitată


Când am ajuns pentru prima oară la locul unde odinioară era Mănăstirea Văcăreşti (pe strada Văcăreşti, aproape de Piaţa Sudului), am găsit un spaţiu gol, sau mai bine spus, o groapă imensă acoperită parţial de fundaţii solide, parţial de gunoi, de macarale înălţate semeţ sau prăbuşite sub povara propriilor greutaţi ori a timpului. Acum, pe locul acela este un mall.

 


Editura ACS

patrimoniu pentru copii

Arbore 14 mic pt site

Login FormSubscribe Here

pentru a primi stirile paginarestaurarii.ro scrieti aici adresa voastra de email

Autori

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com